Online
(conditii: laptop/telefon/tableta, internet, camera video,
sunet, spatiu privat)
Program: L - V, Orele: 10:00 - 19:00
Zona Blvd. Lacul Tei, Sector 2, Bucuresti, Romania
ana.mavru@gmail.com
Programeaza o sedinta
(conditii: laptop/telefon/tableta, internet, camera video,
sunet, spatiu privat)
(conditii: prezenta la cabinetul din zona Romana,
Str. George Enescu, Nr. 19)
Setare cadru si testare compatibilitate: In primele 5 sedinte vom testa compatibilitatea noastra si daca vom putea creste impreuna o relatie constructiva. De altfel, in aceste sedinte vom discuta si seta un cadru de referinta legat de obiective, responsabilitati si reguli.
Confidentialitate: Toate informatiile personale furnizate pe parcursul terapiei sunt confidentiale.
Acceptare: Crearea unui spatiu placut in care domina siguranta si acceptarea. Un spatiu in care poti deschide sufletul fara prejudecati si constrangeri, in care te simti liber/a sa spui ce gandesti si ce simti.
Mod de lucru: online sau fizic
Frecventa: 2 – 4 sedinte/ luna
Cat timp: minimum 6 luni
Durata sedinta: 50 min.
Abordarea mea este integrativa imbinand cunostinte din psihologie cu alte metode si tehnici creative din art-therapy si exercitii pentru eliberari psiho-somatice.
In cabinet putem lucra cu diverse instrumente realizand exercitii care scot la suprafata mecanisme inconstiente.
De altfel, urmaresc sa lucrez ci cu eliberarile psiho-somatice prin anumite tipuri de exercitii.
Termenul de psiho-somatica se refera la acele afectiuni medicale a caror aparitie si/sau evolutie este afectata de factori psihologici. Suferinta in plan emotional sau psihic poate sa genereze boli fizice.
Vom aborda o serie de exercitii, care tin de simtire in corp, de recunoasterea emotiilor si eliberarea acestora.
Spre exemplu: furia este inmagazinata in ficat, frica este in rinichi. In functie de istoricul de viata al fiecarei persoane si ce anume apare in momentul prezent in cabinet, vom detensiona zona si cu timpul eliberam sistemul nervos si zona corporala afectata de durere.
– amelioreaza durerile fizice atunci cand se lucreaza psiho-somatic, adica cu eliberari emotionale corporale
– amelioreaza starile de stres si de anxietate
– ajuta la cresterea imunitatii organismului
– induce o stare de bucurie si de liniste sufleteasca
– ajuta persoana sa se odihneasca si sa aibe un somn linistit
– ofera o noua perspectiva in viata prin gasirea de solutii in cazul situatiilor dificile sau chiar conflictuale (fie ca este vorba de cuplu, la servici sau in familie)
– pofta de mancare si pofta de viata, traire in prezent cu bucurie
Psihoterapia te poate ajuta sa iti restabiliesti echilibrul, sa devi din nou functional.
Te ajuta sa iti gasesti resursele necesare pentru a trece peste aceste perioade.
Abordez “omul” ca intreg si lucrez pe plan fizic, emotional si cognitiv. Abordarea aceasta integrata minte, corp, suflet ajuta persoana sa isi restabilieasca echilibrul intr-un mod mai rapid si armonios. Inainte de orice sedinta in parte realizam o evaluare asupra starii de bine la nivel fizic si emotional.
De-a lungul timpului am invatat sa imi construiesc in jurul meu sisteme sanatoase functionale. Si ma refer aici la partea de “resurse” pe care orice om merita sa o aiba in viata sa.
Sedintele se programeaza la numarul de telefon 0720 710 728 cu minimum 3 zile inainte. In cazul in care nu raspund o sa va rog sa imi lasati un mesaj pe telefon sau pe whatsapp cu numele dvs. si revin eu dupa.
Sedintele de terapie se recomanda timp de minimum 6 luni cu o frecventa de 2 – 4 sedinte pe luna.
In mod normal in functie de situatia in care se afla persoana la nivel financiar si la nivel personal se recomanda 2 – 4 sedinte/ luna.
Studiile au aratat ca pentru a schimba un pattern, un mod de a actiona astfel incat sa se creeze noi cai neuronale sunt necesare 3 componente: constanta (adica o actiune realizata continuu), durata in timp (pe o durata de timp mai mare), determinare (dorinta de a schimba).
Psihoterapia te poate ajuta atunci cand esti situatii dificile in viata. Trateaza: depresia, anxietatea, stresul, durerea sufleteasca in urma unui deces, divort, separare, despartire etc..
Te ajuta sa iti restabiliesti echilibrul, sa devi din nou functional in parametrii normali. Ajuta sa iti gasesti resursele necesare pentru a trece peste aceste perioade.
Te ajuta sa te cunosti, sa te vindeci de rani si de traume si sa cresti intr-un mod armonios.
Lucrez cu persoane care au urmatoarele simptome:
NU lucrez cu persoanele care au medicamentatie prescrisa de la psihiatru pentru tulburari de tip schizoid, psihotic, borderline etc..
Psihologul a absolvit Facultatea de Psihologie, insa diploma de licenta nu ii permite sa consilieze clienti in cabinet. Pentru a avea clienti, psihologii urmeaza dupa facultate un program suplimentar de formare intr-o anumita directie recunoscuta de Colegiul Psihologilor din Romania:
Psihoterapia se afla la intersectia dintre medicina si psihologie. Spre deosebire de psiholog, psihoterapeutul a urmat o specializare suplimentara: psihoterapia dupa facultate si programul de masterat.
Psihoterapeutul poate trata diverse afectiuni in cabinet: depresie, anxietate, tulburari de personalitate sau diagnostice severe cum ar fi schizofrenia sau bipolaritatea prin metodele invatate in formarea pe care a urmat-o. In functie de specializarea pe care a urmat-o, metodele de terapie sunt diferite dar au acelasi scop, acela de a diminua simptomele si a restabili un echilibru.
Exemple de specializari in: psihoterapie cognitiv comportamentala, psihanaliza, psihoterapie pozitiva, psihoterapie existentiala, psihoterapie integrativa, analiza – tranzactionala etc..
Psihiatrul este absolvent al Facultatii de Medicina, si, spre deosebire de psiholog si psihoterapeut, poate prescrie medicamentatie in tratarea afectiunilor psihice. Psihiatrul trateaza asadar disfunctionalitatea mentala, putand recomanda tratament farmacologic sau psihoterapie.
Psihiatrul si psihologul clinician (ramura care se ocupa de evaluarea si tratarea bolilor psihice) pot evalua, diagnostica, trata si urmari evolutia pacientilor cu afectiuni psihice precum: anxietatea, tulburarile obsesiv-compulsive (OCDs), dementa, adictiile, tulburari de somn, ori tulburari afective, iar psihoterapeutul poate trata si urmari evolutia unui diagnostic deja pus.
Exista psihiatri care urmeaza o formare in psihoterapie, astfel incat pot trata pacienti atat cu medicatie cat si cu psihoterapie.